2010. február 9., kedd

MIÉRT KELL KIÍRTANI A BÁLNÁKAT (is) ?

Bálnavadászok miatt süllyed a környezetvédők hajója

Japán bálnavadászok hajójával ütközött össze és süllyedni kezdett a Sea Sheperd környezetvédő szervezet egyik hajója a Déli-sark közelében. A hatfős legénységet sikerült kimenteni.  
A Sea Shepherdnél dolgozó magyar önkéntes azt mondta, a japán hajó gyakorlatilag átgázolt az Ady Gilen. Kristóf Veronika a Híradónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, a japánok ebben az évben hihetetlenül agresszív politikát folytatnak ellenük. Vízágyúikkal és ellenséges manőverezéssel folyamatos veszélyben tartják a Sea Shepherd legénységének életét. Nem tudják, mi lehet a következő lépésük, hiszen ezzel bebizonyították, hogy az emberélet már nem számít - tette hozzá az aktivista. 
A japánok azt állítják, tudományos kutatási célból vadásznak a bálnákra. Környezetvédők szerint kizárólag a húsuk miatt gyilkolják a ceteket, ez pedig kereskedelmi célú bálnavadászat, amit a nemzetközi egyezmények tiltanak.
 A bálna, a tengerek királya akár 200 évig is élhet, ha hagyják... Vajon mennyi idős a legidősebb bálna, aki úszkál az óceánokban? Sajnos az ember soha nem képes a természet tiszteletére...
Hogy nézheti az emberiség ezt a mészárlást nyugodt szívvel???  

Kár, hogy csak két atombomba hullott japánra, kellett volna még vagy félezer...! Sajnálom a szerencsétlen és védtelen bálnákat, hogy lehet képes egy embernek méltatott, nevezett lény ilyen kegyetlen! Értelmetlen pusztítás és vérengzés!
Hering már nem is jó?

Pusztuljatok bálna és delfinvadászok!!! 

Hajrá bálnák-hajrá környezetvédők!!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése