2009. október 13., kedd

Vadonleső

Egy hónapja indult el a környezetvédelmi minisztérium európai szinten is úttörő honlapja, amelyre amatőr természetbúvárként bárki feltöltheti, ha lakóhelyén vagy épp kirándulás, utazás közben sünt, ürgét, szalamandrát látott - e három állaton kívül pontosan hat hazai állatfajról készíthetünk bejegyzést. A Google térképén már gyülekeznek is a megfigyeléseket jelző pontok Pécstől Debrecenig, úgy tűnik, az oldalra rávetették magukat a felhasználók. Mint cikkünkből kiderül, a listáról kizárták a pelét, jövő tavasszal újabb fajokkal pöttyözhetjük tele a térképet, s az évek óta futó gólyamegfigyelésre már jó néhányan rákkattantak.


"A Vadonleső programot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hozta létre és tartja fent. A program része a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszernek, mely hazánk természeti állapotát figyeli immár több mint tíz éve.
A Vadonleső Központ munkatársai azon dolgoznak, hogy a programban résztvevő önkéntes, vagyis Te, minél kényelmesebben és hatékonyabban csatlakozhasson és vehessen részt az adatgyűjtésben. Fontos számunkra, hogy az értékes előfordulási adatok gyűjtése kellemes elfoglaltságot, jó kikapcsolódást is jelentsen minden résztvevőnek. 
Kérjük, amennyiben kérdésed, észrevételed van a Vadonlesővel kapcsolatban, írd meg számunkra elektronikus levélben a vadonleso@mail.kvvm.hu e-mail címre."

Egész klassz dolog, mivel Szentendrén, a Patak parton szinte minden séta alkalmával látni mókusokat, harkályt,  de süniket is-ezt ki kellene próbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése