2009. augusztus 17., hétfő

Ó, azok a 70-es-80-as évek feelingje...!

AVAGY MIÉRT KELL A SZENTENDREIEKNEK A LEÁNYFALUSI STRANDRA MENNIÜK?

Szinte pontosan két éve már írtam a SZENTENDRE és VIDÉKE lapban egy észrevételt a Pap-szigeti stranddal kapcsolatban, A SZENTENDREIEK HOVÁ MENNEK STRANDRA? címmel,sajnos azóta sem történt pozitív változás ez ügyben.
Szinte nevetve olvasom amit a szúnyogtalan strandról ítak múltkori lapszámban egy hírdetésben.Ugyanis az újság megjelenése pénteki nap, nos nekem szerdán volt szerencsém, illetve nem szerencsém kipróbálni milyen „kényelemmel” vár a Pap-szigeti kikapcsolódást ígérő fürdőhely.
Percenként kellett csapkodnom magam, 6 hónapos kisfiamat szintén kiszúrták a szúnyogok, nem beszélve az igénytelen, koszos medencékről. Persze, a szúnyoginvázióról nem tehetnek, de pont az újságban olvastam, hogy szerintük ott szárnyas vérszívónak se híre…
A gyerekeknek szánt 70-es éveket idéző középső medence falevelektől és sokegyébtől koszlik, nem kell hozzá víztisztító, hogy a növényi és egyéb hulladékot, hajszálat pl. hálóval kiszedje az ember.
A felnőtt -szintén meszelt úszómedence pedig jéghidegen várja a (max német fagytűrő) vendégeket. Nekem kb 10 perc kellett, hogy bemerészkedjek. A víz hőfokát már sajnos ki sem írják, pedig emlékszem, régebben még ez itt is divat volt.
A hangulatot a néhány helyen átfestett felületek sem tudják emelni, de sajnos a büfé sem…
És a legszomorúbb, hogy gyerekkoromban imádtam ezt a helyet, akkor még volt itt hangulat, voltak strandolók, akkor még igazi kikapcsolódást jelentett kimenni a „papszinyóra” ! Tudom, hogy mindez siránkozásnak hat, de az ember elgondolkodik: vajon hová tűnt a régi büfé-sor, a sok vendég, az újságárús kioszk, és a hangulat? Pedig az évtizedek folyamán Szentendre lakossága csak gyarapodott-ezzel arányosan az adóbevétel is ... Dehát valószínűleg a szentendreiek a nyári 38-fokban inkább a vizesnyolcas usziban hűsölnek, mert ott olyan kedvezményes a belépő a helyieknek ( kb 5 százalék kedvezmény! )...mégiscsak jobb mint a strand!

Nem muszáj a korral haladni, nem kell ide élményfürdő ezer csúzsdával, csak egy kis korszerűsítés, és igényesség.
Méghogy a környék legkedvezőbb árú pihenőhelye !?
A leányfalui termálstrandon 500 Ft-al többe kerül a jegy, viszont fényévekkel többet is kap az ember, sőt, nyár kivételével a környékbeliek (tehát mi szentendreiek ) csupán 1000 Ft-ot kell fizessünk.
A szomszéd településen tehát a helyiek és a környékbeliek is igazi és ténylegesen nagy kedvezményt kapnak, nem úgy mint a Vizesnyolcas uszodában.
Családommal inkább ellátogattunk a tatai strandra, ahová szintén sokat jártam kiskoromban nyaralni, ami tényleg egy igazi kis pihenő-sziget, csak messze van. A mellékelt fénykép önmagáért beszél.

Marad tehát a dugig megtelt leányfalusi strand, mégha többe is kerül, a Pap-szigetre pedig menjen aki…akar.
Javaslattal élnék a város vezetőségéhez: pl. a tatai Fényes kemping mintájára az önkormányzat is beszállhatna anyagi támogatással, hogy a „Dunakanyar gyöngyszeme” is büszkélkedhessen egy igényesebb, kornak megfelelő fürdőző-kempingező-üdülő hellyel!
A helyszín adott…

A tatai fényes kemping strandja. Ide is 900 Ft a belépő :
A pap-szigeti strandról képek hamarosan!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése